Ο ιδρυτής της ομάδας Wagner παραδέχεται ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές

©generalsvr_en-Twitter

Ο ιδρυτής της οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε σήμερα (7/11) πως είχε ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές.

Τον Σεπτέμβριο ο Πριγκόζιν παραδέχθηκε ότι έχει ιδρύσει την οργάνωση μισθοφόρων Wagner Group, που είναι ευθυγραμμισμένη με το Κρεμλίνο και δραστηριοποιείται στη Συρία, την Αφρική και την Ουκρανία.

Σε σχόλια που αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης VKontakte από την υπηρεσία ενημέρωσης της εταιρίας του Concord, ο Πριγκόζιν δήλωσε: «Είχαμε ανάμιξη (στις αμερικανικές εκλογές), έχουμε ανάμιξη και θα συνεχίσουμε να έχουμε ανάμιξη. Προσεκτικά, με ακρίβεια, χειρουργικά και με τον δικό μας τρόπο, καθώς γνωρίζουμε πώς να το κάνουμε».

Το συγκεκριμένο σχόλιο έγινε την παραμονή των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, ως απάντηση σε αίτημα για σχολιασμό από ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα.

«Κατά τις ”χειρουργικές” μας ενέργειες, θα αφαιρέσουμε και τα δύο νεφρά και το ήπαρ με τη μία», δήλωσε ο Πριγκόζιν, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Πριγκόζιν, που συχνά αναφέρεται ως ο «σεφ του Πούτιν» καθώς η εταιρία κέτερινγκ που έχει συνεργάζεται με το Κρεμλίνο, έχει κατηγορηθεί επισήμως ότι χρηματοδοτεί «φάμπρικες τρολ» στη Ρωσία που έχουν στόχο να επηρεάζουν την αμερικανική πολιτική σκηνή.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.