Ρωσία: Κυρώσεις σε 25 Αμερικανούς – Aνάμεσά τους ο Σον Πεν και ο Μπεν Στίλερ

@anno1540 – Twitter

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την είσοδο στα εδάφη της σε ακόμη 25 Αμερικανούς, στους οποίους περιλαμβάνονται ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Σον Πεν και ο ηθοποιός Μπεν Στίλερ, σε απάντηση για τις αμερικανικές κυρώσεις.

Ο Σον Πεν είχε επισκεφθεί το Κίεβο στα τέλη Ιουνίου για να εκφράσει την υποστήριξή του στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Μπεν Στίλερ επίσης είχε πάει στην ουκρανική πρωτεύουσα την ίδια περίοδο και είχε δηλώσει στον Ζελένσκι: «Είσαι ο ήρωάς μου».

Η απαγόρευση αγγίζει διάφορους πολιτικούς, όπως έξι Γερουσιαστές και μέλη της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, εκ των οποίων και την υπουργό Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο.

Το ρωσικό υπουργείο εξωερικών ανακοίνωσε: «Οι εχθρικές ενέργειες των αμερικανικών αρχών, που συνεχίζουν να παίρνουν ρωσοφοβική κατεύθυνση, καταστρέφοντας έτσι τις διμερείς σχέσεις και εντείνοντας την αντιπαράθεση μεταξύ των Ρωσίας και των ΗΠΑ, θα απωθούνται σθεναρά».

Στα τέλη Ιουνίου η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα στη σύζυγο και την κόρη του Μπάιντεν, ας απάντηση στην Ουάσινγκτον που επέβαλε κυρώσεις στην οικογένεια του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Φυσικα, κυρώσεις έχουν επιβληθεί και στον ίδιο τον Μπάιντεν.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.