Ρωσία για επίσκεψη ευρωπαίων ηγετών στο Κίεβο: «Ανώφελες οι παραδόσεις δυτικών όπλων»

©EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT

Η Ρωσία υποστήριξε σήμερα ότι οι παραδόσεις δυτικών όπλων στην Ουκρανία είναι «ανώφελες», με αφορμή την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Μακρόν, Σολτς, και Ντράγκι στο Ιρπίν.

«Θα θέλαμε να ελπίζουμε πως οι ηγέτες αυτών των τριών χωρών (…) δεν θα επικεντρωθούν μόνο στην υποστήριξη της Ουκρανίας και στα σχέδια να συνεχίσουν να την πλημμυρίζουν με όπλα. Είναι εντελώς ανώφελο και θα παρατείνει τον πόνο του λαού και θα προκαλέσει περισσότερες ζημιές στη χώρα», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ανέφερε επίσης ότι «ελπίζουμε πως θα προτρέψουν τον (Ουκρανό) πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να έχει μια ρεαλιστική προσέγγιση της κατάστασης».

Υποστήριξε επίσης ότι οι μειώσεις στην παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη δεν είχαν προσχεδιαστεί, αλλά προέκυψαν μετά από προβλήματα στη συντήρηση των τουρμπινών που προκάλεσαν οι κυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ειρωνικό ήταν το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, για την σημερινή επίσκεψη των αρχηγών κρατών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας στο Κίεβο.

«Η επίσκεψη των “Ευρωπαίων φίλων των βατράχων, των λουκάνικων (από συκώτι) και των σπαγγέτι” είναι άχρηστη… Θα υποσχεθούν την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε και παλιά όπλα και, εν συνεχεία, μεθυσμένοι από ουκρανικό ποτό, θα πάρουν το τρένο της επιστροφής, χωρίς να φέρουν την Ουκρανία πιο κοντά στην ειρήνη», αναφέρει ο Μεντβέντεφ σε σχετική ανάρτηση.

Όπως είπε, η επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν, του Όλαφ Σολτς και του Μάριο Ντράγκι έχει «μηδέν χρησιμότητα» και υπαινίχθηκε πως θα μεθύσουν με «horika», ουκρανική βότκα.

«Υπόσχονται εκ νέου ένταξη στην ΕΕ, παλιά ολμοβόλα, στη συνέχεια θα τα κοπανήσουν με horika, θα επιστρέψουν στο σπίτι με το τρένο όπως πριν από 100 χρόνια», έγραψε στο Twitter ο Μεντβέντεφ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.