Ρωσία: Διαψεύδει το Κρεμλίνο ότι η τουρμπίνα του Nord Stream 1 καθυστερεί να επιστρέψει

© EPA/FILIP SINGER

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απέρριψε τις φήμες πως η καθυστερεί η διαδικασία μεταφοράς του στροβίλου για τον αγωγό Nord Stream 1.

Ο αγωγός Nord Stream 1 μεταφέρει αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, η Ρωσία δεν έχει δώσει ακόμα την έγκρισή της για τη μεταφορά της τουρμπίνας πίσω στη Ρωσία. Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο Πεσκόφ απέρριψε τις συγκεκριμένες αναφορές και τις χαρακτήρισε ως «ανοησίες».

Η ροή μέσω του Nord Stream 1 μειώθηκε από τη Ρωσία στο 40% τον περασμένο Ιούνιο, αφού η Μόσχα επικαλέστηκε καθυστερήσεις στην επιστροφή μιας τουρμπίνας από τον Καναδά όπου είχε σταλεί για συντήρηση.

Οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία, για την εισβολή στην Ουκρανία, απέτρεψαν την ομαλή επιστροφή του στροβίλου. Ο Καναδάς αναγκάστηκε να εκδώσει ειδική άδεια για να επιτρέψει την αποστολή του στη Γερμανία. Με την πλευρά της Γερμανίας να απορρίπτει τα επιχειρήματα της Ρωσίας, πως η τουρμπίνα είναι ο λόγος για τη μείωση στις προμήθειες μέσω του Nord Stream 1 και ισχυρίζεται ότι ο στρόβιλος επρόκειτο ούτως ή άλλως να τεθεί σε χρήση μετά τον Σεπτέμβριο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.