Ρωσία: Αυξημένα τα έσοδα από το πετρέλαιο – «Η ύφεση δεν ήταν τόσο βαθιά όσο αναμενόταν»

© Shutterstock

Σε αυξημένα επίπεδα – στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια – έφτασαν τα έσοδα της Ρωσίας από τις εξαγωγές πετρελαίου τον Μάιο, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

Οι υψηλότερες τιμές του αργού πετρελαίου και των καυσίμων επέτρεψαν στα ρωσικά έσοδα να αυξηθούν τον Μάιο παρά την πτώση του όγκου των εξαγωγών λόγω των κυρώσεων, υποστήριξε ο Οργανισμός σήμερα, Τετάρτη 15/06/2022.

Αν και οι εξαγωγές αργού πετρελαίου παρέμειναν σταθερές στα 5,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα, οι αποστολές διυλισμένων προϊόντων υποχώρησαν κατά 155.000 bpd σε σύγκριση με τον Απρίλιο σε 2,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Μαξίμ Ρεσέτνικοφ δήλωσε ότι το τρέχον οικονομικό έτος η ύφεση στην Ρωσία θα είναι σημαντικά μικρότερη σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις.

«Μπορούμε να πούμε ότι ο πληθωρισμός (στην Ρωσία) θα πρέπει σαφώς να είναι πιο χαμηλός από τις εκτιμήσεις…Είναι πολύ πιθανό ότι θα εξετάσουμε τα στοιχεία του Μαΐου και το βάθος της πτώσης ενδέχεται να είναι λίγο πιο χαμηλό από αυτό που νομίζαμε», δήλωσε ο Ρεσέτνικοφ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.