Ρίσι Σούνακ: Έλαβε από τον Κάρολο εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

©The Royal Family – Twitter

Ο Ρίσι Σούνακ είναι επισήμως ο 57ος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς ο βασιλιάς Κάρολος του ανέθεσε την εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Πρόκειται για τον τρίτο πρωθυπουργό που αναλαμβάνει καθήκοντα στη Βρετανία φέτος.

Ακολούθως, θα προχωρήσει σε δηλώσεις έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Λιζ Τρας: Έρχονται καλύτερες μέρες για τη Βρετανία

Πεπεισμένη ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για τη χώρα της δήλωσε η απερχόμενη πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Λιζ Τρας.

Η πρωθυπουργός με τη συντομότερη θητεία στην ιστορία της Βρετανίας ευχήθηκε και καλή επιτυχία στον διάδοχό της, τον Ρίσι Σούνακ, για «το καλό της Βρετανίας».

«Ήταν μεγάλη μου τιμή να είμαι πρωθυπουργός, ειδικά καθώς οδήγησα τη χώρα στο πένθος για την απώλεια της Βασίλισσας Ελισάβετ», είπε.

«Πρέπει να είμαστε τολμηροί για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Δεν έχουμε τη πολυτέλεια να έχουμε χαμηλή ανάπτυξη, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ελευθερίες που μας παρέχει το Brexit, όπως χαμηλότερους φόρους και μεγαλύτερη ανάπτυξη, με περισσότερες δουλειές, υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες για τον λαό μας», σημείωσε η Λιζ Τρας.

Τόνισε μάλιστα ότι «τώρα πρέπει περισσότερο από ποτέ να στηρίξουμε την Ουκρανία έναντι της ρωσικής επιθετικότητας. Η Ουκρανία πρέπει να επικρατήσει», δήλωσε.

«Εύχομαι στον Ρίσι Σούνακ κάθε επιτυχία για το καλό της χώρας», είπε, ευχαριστώντας την οικογένειά της, φίλους και συνεργάτες, τονίζοντας ότι θα αποσυρθεί τώρα στα ορεινά του κοινοβουλίου για να υπηρετήσει την εκλογική της περιφέρεια.

«Ξέρω ότι μπροστά έρχονται καλύτερες ημέρες», είπε κλείνοντας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.