Reuters: Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν ιρανικό φορτίο πετρελαίου κοντά σε ελληνικό νησί

©ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάσχεσαν ιρανικό φορτίο πετρελαίου σε πλοίο που διαχειρίζεται η Ρωσία κοντά στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Reuters.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα στείλουν το φορτίο στις ΗΠΑ. Οι ελληνικές αρχές κατέσχεσαν τον περασμένο μήνα το Pegas, κοντά στην Εύβοια, λόγω των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνέχεια, το πλοίο απελευθερώθηκε.

Το πλοίο μετονομάστηκε σε Lana την 1η Μαρτίου και φέρει τη σημαία του Ιράν και όχι της Ρωσίας. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ «ενημέρωσε την Ελλάδα ότι το φορτίο του πλοίου είναι ιρανικό πετρέλαιο». «Το φορτίο έχει μεταφερθεί σε άλλο πλοίο που έχει μισθωθεί από τις ΗΠΑ», πρόσθεσε η ίδια πηγη.

Υπενθυμίζεται πως οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις σε αυτό που περιέγραψαν ως «δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου και ξεπλύματος χρήματος που υποστηρίζεται από τη Ρωσία».

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε ότι το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν κάλεσε τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Ελλάδας στην Τεχεράνη μετά την κατάσχεση του φορτίου ενός πλοίου που βρισκόταν «υπό τη σημαία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στα ελληνικά ύδατα και ενημερώθηκε για τις έντονες αντιρρήσεις» της ιρανικής κυβέρνησης.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.