Reuters: Ο Πούτιν θα προειδοποιήσει στις 9 Μαΐου για τη συντέλεια του κόσμου

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος τη Δευτέρα θα ηγηθεί των εορτασμών της 77ης επετείου της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης κατά της ναζιστικής Γερμανίας, θα προειδοποιήσει τις χώρες της Δύσης, σύμφωνα με το Reuters, για τη «συντέλεια» του κόσμου.

Ο Πούτιν θα μιλήσει στην Κόκκινη Πλατεία πριν την έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης, των αρμάτων μάχης, των ρουκετών και των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, σύμφωνα με το Reuters.

Πάνω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου θα πετάξει το αεροσκάφος τύπου Il-80, το οποίο προορίζεται να μεταφέρει την ανώτατη στρατιωτική διοίκηση σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου. Το Il-80 είναι σχεδιασμένο να μετατραπεί σε κέντρο διοίκησης για τον Ρώσο πρόεδρο και είναι εξοπλισμένο με πλήθος τεχνολογιών.

«Η προσπάθεια να κατευνασθεί ο επιτιθέμενος την παραμονή του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος που κόστισε ακριβά στο λαό μας», δήλωσε ο Πούτιν πριν την έναρξη του πολέμου. «Δεν θα κάνουμε ένα τέτοιο λάθος για δεύτερη φορά, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα». Ο Πούτιν παρουσιάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία ως μια μάχη για να προστατεύσει τους Ρωσόφωνους της περιοχές από «τις διώξεις των Ναζί» και να τους προφυλάξει από μια «αμερικανική απειλή».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.