Ρεπουμπλικάνοι: Ονειρεύονται εκδίκηση για τις έρευνες σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ

©EUROKINISSI/NATO

Βέβαιοι πως θα βγουν νικητές στις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι Ρεπουμπλικάνοι θέτουν ως στόχο στο Κογκρέσο την εκδίκηση.

Προηγήθηκε σειρά δικαστικών και κοινοβουλευτικών ερευνών σε βάρος του πρώην προέδρου.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Grand Old Party έχει προβάδισμα για τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, και οι ρόλοι ενδέχεταθ θα αντιστραφούν. Οι Ρεπουμπλικάνοι θα είναι πλέον αυτοί που θα είναι σε θέση να κινούν έρευνες και διώξεις.

Impeachment

Ο κυριότερος στόχος πιθανόν θα είναι ο Τζο Μπάιντεν, κάτι που φάνηκε να επιβεβαιώνει η Ρεπουμπλικανή βουλεύτρια Νάνσι Μέις, μιλώντας περί έναρξης το 2023 διαδικασίας για την απαγγελία κατηγοριών και την παραπομπή σε δίκη στη Γερουσία του προέδρου από τα μέλη του κοινοβουλίου.

«Νομίζω πως οι Ρεπουμπλικάνοι πιέζονται για να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και να επιτύχουν σε ψηφοφορία» για την παύση του προέδρου, δήλωσε η Μέις στο NBC News .

Ο άνθρωπος που προορίζεται να μπει στο στόχαστρο των συντηρητικών κοινοβουλευτικών μοιάζει ακόμη πιο πιθανό να είναι ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του προέδρου, οι δοσοληψίες του οποίου έχουν γίνει αντικείμενο έρευνας από το FBI.

Πεντακόσιες αιτήσεις

Οι ηγέτες του GOP υπόσχονται «αυστηρό έλεγχο ώστε να αποτραπεί η διαφθορά και η κατάχρηση εξουσίας από την κυβέρνηση». Έχουν ήδη προετοιμαστεί 500 αιτήσεις για στοιχεία και έγγραφα από Ρεπουμπλικάνους βουλευτές.

Ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Μπάιντεν που ενδέχεται να βρεθούν στο στόχαστρο είναι όσοι ενεπλάκησαν στην αμερικανική αποχώρηση από το Αφγανιστάν, καθώς και οι αρμόδιοι για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα με το Μεξικό.

Ρεπουμπλικάνοι έχουν εξάλλου πρόθεση να στραφούν εναντίον του Άνθονι Φάουτσι, συμβούλου του Λευκού Οίκου για θέματα δημόσιας υγείας.

Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να πάρουν εκδίκηση μετά την έρευνα στην κατοικία του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα τον Αύγουστο. Ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Μέρικ Γκάρλαντ, μάλλον πρέπει να αναμένει ότι θα περάσει από ανάκριση.

Να φυλά όλα τα έγγραφά του και να φροντίσει να έχει ελεύθερο χρόνο ενόψει της έρευνας του συνέστησε τον Σεπτέμβριο μέσω Twitter ο Κέβιν Μακάρθι.

Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να πάρουν επίσης τη ρεβάνς για την έρευνα του πρώην ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016 (2017-2019) και αυτήν για την επίθεση στο Καπιτώλιο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.