Ραβίλ Μαγκάνοφ: Για «μακροχρόνια ασθένεια» κάνει λόγο η Lukoil

©EPA/STEPHANIE LECOCQ

Ανακοίνωση για το θάνατο του Ραβίλ Μαγκάνοφ εξέδωσε η Lukoil.

Ο πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου πέθανε την Πέμπτη, αφού έπεσε από το παράθυρο του 6ου ορόφου νοσοκομείου στη Μόσχα, όμως το δελτίο Τύπου της εταιρείας αναφέρει ότι «πέθανε έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια».

Η ανακοίνωση της Lukoil:
«Με λύπη μας ανακοινώνουμε ότι ο Ραβίλ Μαγκάνοφ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της PJSC LUKOIL, πέθανε έπειτα από βαριά ασθένεια. Συνέβαλε πάρα πολύ στην ανάπτυξη όχι μόνο της εταιρείας, αλλά και ολόκληρου του ρωσικού τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Άρχισε να εργάζεται ως χειριστής πετρελαίου και μόλις λίγα χρόνια αργότερα ανέλαβε τη διοίκηση της ένωσης παραγωγής Langepasneftegaz – μιας από τις τρεις επιχειρήσεις που έθεσαν τα θεμέλια για την ιστορία της LUKOIL.

Για πολλά χρόνια, ο Ravil Maganov ηγήθηκε του upstream block της LUKOIL ως Πρώτος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος. Το 2020 διορίστηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της PJSC LUKOIL.

Χάρη στο διευθυντικό ταλέντο του Ravil Maganov, η LUKOIL εξελίχθηκε από έναν μικρό όμιλο παραγωγής πετρελαίου σε μια από τις κορυφαίες ενεργειακές εταιρείες στον κόσμο σε χρόνο μηδέν, αύξησε την πολλαπλότητα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, αναπτύχθηκε από το μηδέν νέες επαρχίες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Κασπία και τη Βαλτική seas, ξεκίνησε με επιτυχία έργα υπεριξώδους πετρελαίου στη Δημοκρατία των Κόμι, εισήγαγε προηγμένες τεχνολογικές λύσεις για την υποστήριξη της παραγωγής σε ώριμα κοιτάσματα στη Δυτική Σιβηρία, ενώθηκαν σε κοινοπραξίες στις πιο υποσχόμενες πετρελαϊκές περιοχές του κόσμου.

Για τις επιτυχίες του στην ανάπτυξη του ρωσικού τομέα καυσίμων και ενέργειας, ο Ravil Maganov έλαβε πολλά εθνικά βραβεία.

​Οι χιλιάδες εργαζόμενοι της LUKOIL θρηνούν βαθιά για αυτή τη βαριά απώλεια και εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ραβίλ Μαγκάνοφ».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.