Πυρηνικές απειλές από Λουκασένκο: «Δεν θα τους σώσουν ούτε τα ελικόπτερα, ούτε τα αεροπλάνα»

©EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POOL / SPUTNIK MANDATORY CREDIT

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, δήλωσε ότι τα στρατιωτικά μαχητικά αεροσκάφη SU-24 που διαθέτει η χώρα του μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.

Σημείωσε ότι η Λευκορωσία θα αντιδράσει αν η Δύση προκαλέσει τα οποιαδήποτε προβλήματα.

Ο Λουκασένκο δήλωσε ότι έχει συμφωνήσει να εκσυγχρονίσει τα στρατιωτικά αεροσκάφη της Λευκορωσίας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Λευκορωσία δεν έχει δικά της πυρηνικά όπλα. Ο Λουκασένκο δεν ανέφερε το πώς θα μεταφερθούν τα πυρηνικά από την Μόσχα, η οποία χρησιμοποιεί το έδαφος της Λευκορωσίας για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

«Πρέπει να καταλάβουν ότι αν προκαλέσουν μια κλιμάκωση, δεν θα τους σώσουν ούτε τα ελικόπτερα, ούτε τα αεροπλάνα» φέρεται να δήλωσε ο Λουκασένκο. «Όλα είναι έτοιμα» δήλωσε, αναφερόμενος στις εργασίες τροποποίησης των στρατιωτικών αεροσκαφών ώστε να μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.

«Δεν είναι καλή ιδέα να κλιμακωθούν τα πράγματα με την Λευκορωσία επειδή αυτή θα μπορούσε να είναι μια κλιμάκωση με τον Ενωσιακό Κράτος το οποίο έχει πυρηνικά όπλα. Εάν αρχίσουν να δημιουργούν προβλήματα … η απάντηση θα είναι άμεση», δήλωσε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.