Ψηφιακή σύνοδος κορυφής G7 για την Ουκρανία – ΟΑΣΕ : «Τρομοκρατία εναντίον του άμαχου πληθυσμού»

Emine Dzheppar – Twitter

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι υπόλοιποι ηγέτες της G7 θα συμμετάσχουν σε ψηφιακή συνεδρίαση εντός της ημέρας για να επαναβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους να υποστηρίξουν την Ουκρανία και να φροντίσουν να λογοδοτήσει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος, μετά τις επιθέσεις με πυραύλους εναντίον ουκρανικών υποδομών.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μιλήσει στην αρχή της συνόδου, πρόσθεσε η αμερικανική προεδρία.

Ο ΟΑΣΕ καταδικάζει τον τρόμο των πυραυλικών πληγμάτων της Ρωσίας

Η ηγεσία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) χαρακτήρισε τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα «τρομοκρατία» εναντίον του άμαχου πληθυσμού.

«Αυτές οι ειδεχθείς στρατιωτικές ενέργειες αντιπροσωπεύουν πλήρη περιφρόνηση και παραβίαση του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του (διεθνούς) ανθρωπιστικού δικαίου», αναφέρει δελτίο Τύπου της ηγεσίας του ΟΑΣΕ.

«Ο μοναδικός λόγος πίσω από αυτές τις βάρβαρες και απάνθρωπες πράξεις είναι να εξαπλωθεί ο τρόμος, καθώς και η υπεραναπλήρωση για τις αποτυχίες ως προς την επίτευξη τακτικών και στρατηγικών στόχων» της Ρωσίας, αναφέρεται στο κείμενο, που συνυπογράφεται από τον πολωνό υπουργό Εξωτερικών και προεδρεύοντα στον ΟΑΣΕ, Ζμπίγκνιου Ράου, και τη γερμανίδα Γενική Γραμματέα του ΟΑΣΕ, Χέλγκα Μαρία Σμιτ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.