Προπηλάκισαν τη Μαρία Ζαχαράκη στην Κωνσταντινούπολη

©OPEN

Προπηλακισμό δέχθηκε η δημοσιογράφος Μαρία Ζαχαράκη στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος του OPEN που μετέδιδε από την Κωνσταντινούπολη την είδηση της τρομοκρατικής ενέργειας στο κέντρο της πόλη, έπειτα από τη σύνδεση που είχε με το κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού, δέχθηκε την επίθεση ενός Τούρκου πολίτη.

Όπως είπε στο OPEN η ίδια, ο Τούρκος της φώναζε ότι «εσύ και η χώρα σου είστε ένοχοι».

«Προπηλακίστηκα χτες το βράδυ επειδή ήμουν Ελληνίδα και βρισκόμουν στο σημείο της επίθεσης. Mε το που τελειώνω την ανταπόκρισή μου, το live μου χτες το βράδυ, πλησίασε πολύς κόσμος τους δημοσιογράφους. Με πλησιάζει ένας Τούρκος και με ρωτάει “από που είσαι, από ποια χώρα;”. Του απαντώ Ελλάδα και άρχισε να μου λέει συνεχώς “και εσείς στην Ελλάδα που στηρίζεται το ΡΚΚ, εσείς βρίσκεστε από πίσω”. “Και είδα”, μου λέει χωρίς να καταλαβαίνει ελληνικά, “με πόση χαρά μετέδιδες την είδηση. Εσείς χαίρεστε με αυτό που έγινε στην Τουρκία”. Δεν του απαντούσα και αυτός συνέχιζε να λέει “βέβαια δεν απαντάς, γιατί εσύ και η χώρα σου είστε ένοχοι σε αυτή την ιστορία”», τόνισε η δημοσιογράφος.

Όπως συμπεραίνει η ίδια: «Ό,τι αφήγημα έχει καλλιεργήσει η πολιτική ηγεσία, το ίδιο αφήγημα έχει περάσει και στον μέσο Τούρκο και ο οποίος με το που βρίσκει Έλληνα σε μια τέτοια περίπτωση, τον κατηγορεί».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.