Πούτιν: Yπέγραψε διάταγμα για «διορθώσεις» στις οδηγίες επιστράτευσης

©EPA

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι υπέγραψε διάταγμα που επιφέρει «διορθώσεις» στις οδηγίες για την μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε στις 21 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας σε συνάντηση που είχε με δασκάλους, ο Πούτιν είπε ότι το διάταγμα θα αναβάλλει την επιστράτευση για πρόσθετες κατηγορίες φοιτητών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που φοιτούν σε αναγνωρισμένα ιδιωτικά πανεπιστήμια και ορισμένων μεταπτυχιακών φοιτητών.

Επιπλέον, ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία έχει «μεγάλο σεβασμό» για τον ουκρανικό λαό, παρά την «τρέχουσα κατάσταση», όπως τη χαρακτήρισε. Αναφερόμενος στις τέσσερις περιοχές που προσαρτήθηκαν στη Ρωσία, ο Πούτιν είπε ότι αναμένει η κατάσταση εκεί «να σταθεροποιηθεί».

Ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Μιχαΐλο Ποντολιάκ δήλωσε πως οποιαδήποτε «ρωσικά αντικείμενα» στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη είναι νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι και η αντεπίθεση της Ουκρανίας είναι μέρος ενός αμυντικού πολέμου.

«Οποιαδήποτε αντεπίθεση και τερματισμός της κατοχής εδαφών εμπίπτει στην έννοια του αμυντικού πολέμου. Αυτό είναι ένα απόλυτο αξίωμα τόσο για την ηγεσία της Ουκρανίας όσο και για τους συμμάχους μας», συμπλήρωσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.