Πούτιν: «Καλώς ορίσατε σπίτι, η νίκη θα είναι δική μας»

©EPA

«Ιστορική ημέρα» χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, την 30η Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες μετά την επισημοποίηση της προσάρτησης τεσσάρων ουκρανικών περιοχών.

Σε μήνυμά του προς πλήθος κόσμου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Κόκκινη Πλατεία για τον εορτασμό της προσάρτησης, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι «η νίκη θα είναι δική μας» και επανέλαβε ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για βοηθήσουμε τα αδέρφια μας στις νέες περιοχές». Ο Πούτιν δεσμεύτηκε να «κάνει τα πάντα» για να «ανεβάσει το επίπεδο ασφάλειας» σε αυτές τις τέσσερις περιοχές.

«Καλώς ορίσατε σπίτι», είπε απευθυνόμενος στους κατοίκους των ουκρανικών περιοχών που προσαρτήθηκαν, λέγοντας ότι «επέστρεψαν στην ιστορική τους πατρίδα». Υποστήριξε επιπλέον ότι η Ρωσία δημιούργησε τη σύγχρονη Ουκρανία παραχωρώντας εκτάσεις της. «Κανείς δεν ρώτησε τα εκατομμύρια απλών πολιτών όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση» τόνισε.

Στόλτενμπεργκ: Παραβίαση του διεθνούς δικαίου η προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία

Το NATO καταδικάζει τη προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, η προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία αποτελεί «παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

«Όλα τα εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, παραμένουν ουκρανικά» τόνισε ο ίδιος προσθέτοντας ότι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η Ουκρανία έχει δικαίωμα να επιχειρήσει να ανακαταλάβει τα υπό ρωσική κατοχή εδάφη που η Μόσχα μονομερώς προσάρτησε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.