Πούτιν: Η ρωσική οικονομία «αντέχει με αξιοπρέπεια» στις κυρώσεις

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Η ρωσική οικονομία αντέχει με αξιοπρέπεια στις κυρώσεις των χωρών της Δύσης, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη συνάντησή του με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο στο Σότσι.

«Παρ’ όλες τις δυσκολίες, θα ήθελα να σημειώσω ότι η ρωσική οικονομία αντέχει στο πλήγμα των κυρώσεων, αντέχει πολύ καλά. Αυτό αποδεικνύεται από όλους τους κύριους μακροοικονομικούς δείκτες. Δεν θα τους απαριθμήσω τώρα, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας θα σας δείξω τι συμβαίνει», είπεμ στον Λουκασένκο.

Σε γενικές γραμμές, οι προσπάθειες αυτές έχουν θετικό αποτέλεσμα. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στο επίπεδο του εμπορίου μεταξύ των χωρών μας», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Η μετάβαση στις συναλλαγές με τους εταίρους μας στο εθνικό νόμισμα, στα ρούβλια, κάνει επίσης αισθητή την παρουσία της. Έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι αυτό πρέπει να γίνει. Η κατάσταση αντικειμενικά εξελίχθηκε με τέτοιο τρόπο που δεν επιβαρύναμε τους εταίρους μας, θα ήθελα να το τονίσω αυτό. Όχι εις βάρος των εταίρων μας, καθώς εκπληρώνουμε όλες τις υποχρεώσεις μας», σημείωσε ο Πούτιν.

Ο Λουκασένκο, από την πλευρά του, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τις κινήσεις του ΝΑΤΟ. «Τα μέλη του ΝΑΤΟ συγκεντρώνουν στρατεύματα στα δυτικά σύνορα, υπάρχουν απρόβλεπτα πράγματα στην Ουκρανία. Αυτό μας ανησυχεί όλους. Αυτοί, οι πολιτικοί, λαμβάνουν μέτρα για τον διαμελισμό της Ουκρανίας», υπογράμμισε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.