Πούτιν – Ερντογάν θα συναντηθούν στη Ρωσία στς 5 Αυγούστου

@Dmitry Zaks – Twitter

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα ταξιδέψει στις 5 Αυγούστου στο Σότσι για να συναντήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το ταξίδι του Ερντογάν στο Σότσι θα διαρκέσει μία μόλις ημέρα, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, που επικαλείται τον Πεσκόφ, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν περιφερειακά προβλήματα και τις διμερείς σχέσεις.

Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη Ρωσία έρχεται χρονικά μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών που είναι μπλοκαρισμένα στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί από τον Μάιο να εξαπολύσει επίθεση στη βορειοανατολική Συρία για να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας 30 χιλιομέτρων στα σύνορα της χώρας με σκοπό για να κρατήσει μακριά τους Κούρδους μαχητές του PKK και τους συμμάχους τους. Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν για πρώτη φορά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στο περιθώριο συνόδου για τη Συρία στην Τεχεράνη. Στην Τεχεράνη, ο Ερντογάν φάνηκε αποφασισμένος να πραγματοποιήσει αυτή την επίθεση παρά την επανειλημμένη αντίθεση του προέδρου Πούτιν και του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί οι οποίοι υποστηρίζουν πολιτοφυλακές στην περιοχή.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.