Πούτιν: Διέταξε τη συνέχιση της ρωσικής επίθεσης

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, διέταξε τις ρωσικές δυνάμεις να συνεχίσουν την επίθεσή τους στην ανατολική Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις «πρέπει να εκτελέσουν τις αποστολές τους σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν ήδη εγκριθεί», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Ελπίζω ότι στους τομείς τους όλα θα συμβούν όπως συνέβησαν στο Λουγκάνσκ», πρόσθεσε ο ίδιος για τον πόλεμο.

Η Ρωσία θα εντείνει τις προσπάθειές της στην κατάληψη της περιφέρειας του Ντονέτσκ, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Λουγκάνσκ.

Ο Σέρχιι Γκαϊντάι δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters πως περιμένει ότι οι πόλεις Σλοβιάνσκ και Μπαχμούτ θα δεχθουν επίθεση, με τη Ρωσία να θέλει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς.

Η Ρωσία υποστηρίζει πως ελέγχει πλήρως την περιφέρεια του Λουγκάνσκ αφού οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από τη Λισιτσάνσκ. «Σε στρατιωτικούς όρους, είναι κακό να εγκαταλείπεις θέσεις, όμως (η απώλεια του Λισιτσάνσκ) δεν έχει τίποτε το κρίσιμο. Χρειαζόμαστε να κερδίσουμε τον πόλεμο, όχι τη μάχη για το Λισιτσάνσκ», δήλωσε ο Γκαϊντάι.

«Πονάει πολύ, αλλά δεν είναι ότι χάνουμε τον πόλεμο», πρόσθεσε ο ΄διος.. Ο ίδιος δήλωσε πως η αποχώρηση έγινε «κεντρικά».

«Γι’ αυτές (τις ρωσικές δυνάμεις) ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος είναι η περιφέρεια του Ντονέτσκ. Το Σλοβιάνσκ και το Μπαχμούτ θα δεχθούν επίθεση – το Μπαχμούτ βομβαρδίζεται ήδη πολύ σκληρά», δήλωσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.