ΠΟΥ προς χώρες Ευρώπης: «Μέτρα για τον κορονοϊό τώρα, για να αποφευχθεί η ανάγκη λήψης αυστηρότερων το φθινόπωρο»

©ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Οι χώρες της Ευρώπης πρέπει να επιταχύνουν τον εμβολιασμό και να επαναφέρουν μέτρα όπως η χρήση μάσκας για να αποφύγουν την αναγκαιότητα λήψης αυστηρότερων μέτρων το φθινόπωρο και τον χειμώνα, προειδοποιεί ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Χανς Κλούγκε καλεί, μέσω του Reuters, τις χώρες της Ευρώπης να αναλάβουν δράση κατά του κορονοϊού τώρα, για να αποτρέψουν την επιβάρυνση των συστημάτων υγείας.

Περί τα τρία εκατομμύρια νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία διπλασιάσθηκε και περί τους 3.000 άνθρωποι καταλήγουν, σύμφωνα με τον Χανς Κλούγκε.

«Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων … την ώρα που η κοινωνία λειτουργεί σχεδόν όπως πριν», είπε υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δράση των πανδημικών σταθεροποιητών.

Αυτά τα μέτρα σταθεροποίησης της πανδημίας θα πρέπει να εφαρμοσθούν τώρα για να αποφευχθούν αυστηρότερα μέτρα, σημείωσε . «Δεν πιστεύω ότι η κοινωνία είναι έτοιμη για την κήρυξη lockdown», είπε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.