Πως είναι η ζωή σε ένα διαμέρισμα 8,8 τ.μ. στη Νέα Υόρκη [vid]

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες η ιστορία του Άλεξ Βερχάεγκ, ο οποίος ζει σε ένα διαμέρισμα 8,8 τετραγωνικών μέτρων στο Μανχάταν. Το εντυπωσιακό είναι ότι πληρώνει 1.100 δολάρια για ενοίκιο.

Ο 23χρονος Άλεξ Βερχάεγκ, μετακόμισε στο Ιστ Βίλατζ του Μανχάταν από τα βόρεια της Νέας Υόρκης πριν από μερικά χρόνια και εργάζεται ως διανομέας με ποδήλατο, κουρέας και δημιουργός περιεχομένου για να πληρώνει το ενοίκιο και τα λοιπά έξοδά του. Βρήκε το διαμέρισμα σε πλατφόρμα ενοικιάσεων και δεν είχε δει το χώρο παρά μόνο σε φωτογραφίες πριν μετακομίσει.

«Ήταν ένα σοκ όταν είδα πόσο μικρό ήταν, αλλά ήθελα πραγματικά να δοκιμάσω να ζήσω σε αυτή την περιοχή», αναφέρει. «Κάθε χώρος μπορεί να γίνει σπίτι, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλος ή πόσο μικρός είναι. Απλά πρέπει να βάλεις λίγη αγάπη σε αυτόν».

Η μητέρα του Verhaeg συνυπέγραψε το μισθωτήριο συμβόλαιό του, και τα προκαταβολικά έξοδα για τη μετακόμισή του ήταν 2.000 δολάρια: 1.000 δολάρια για το ενοίκιο του πρώτου μήνα και 1.000 δολάρια για την εγγύηση. Το ενοίκιο του αυξήθηκε έκτοτε σε 1.100 δολάρια το μήνα.

Το μικροσκοπικό διαμέρισμα του Verhaeg δεν διαθέτει μπάνιο. Το κτίριο των πέντε ορόφων, στο οποίο βρίσκεται το σπίτι, έχει δύο κοινόχρηστα ντουζ σε κάθε όροφο και τρεις τουαλέτες.

«Η συγκατοίκηση εδώ θυμίζει λιγάκι κολλέγιο, επειδή μοιραζόμαστε βασικά δωμάτια. Μπορεί να δεις τον γείτονά σου με την πετσέτα ή το μπουρνούζι, αλλά το συνηθίζεις».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.