Πολωνία: Το Κίεβο ζητάει πρόσβαση στο σημείο της έκρηξης

©Visegrád 24-Twitter

Πρόσβαση ζητάει η Ουκρανία στο σημείο της χθεσινή έκρηξης στην ανατολική Πολωνία, την οποία δυτικοί αξιωματούχοι αποδίδουν σε πύραυλο της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας, δήλωσε ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Αμυνας της Ουκρανίας Ολέξιι Ντανίλοφ.

Η Ουκρανία ζητεί την διεξαγωγή κοινής έρευνας για το συμβάν με τους εταίρους της και να λάβει γνώση των πληροφοριών στις οποίες βασίσθηκαν τα συμπεράσματα των συμμάχων τους.

Το Κίεβο «είναι απολύτως ανοικτό σε μία ενδελεχή έρευνα της κατάστασης», έγραψε στην επίσημη σελίδα του Συμβουλίου στο Facebook.

Ο Ντανίλοφ δήλωσε ακόμη πως η Ουκρανία έχει αποδεικτικά στοιχεία για «ρωσικό ίχνος» στην επίθεση και επανέλαβε την κατηγορία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά της Ρωσίας για «πυραυλική τρομοκρατία».

Ο Ντανίλοφ δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα αποδεικτικά στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε.

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η έκρηξη στην Πολωνία προκλήθηκε πιθανότατα από πύραυλο της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά η τελική ευθύνη ανήκει στην Ρωσία, αφού αυτή άρχισε τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.