Πολιάνσκι: Πιθανοί στόχοι Σουηδία και Φινλανδία, αν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

©IGORN – Pixabay

«Αν η Σουηδία και η Φινλανδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ θα μεταβληθούν εν μια νυκτί από ουδέτερες σε εχθρικές χώρες και σε στόχο για τη Ρωσία» τόνισε αναπληρωτής πρέσβης της Ρωσίας στον ΟΗΕ,Ντμίτρι Πολιάνσκι, σε συνέντευξή του στο unHerd.

«Γνωρίζουν ότι τη στιγμή που θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ θα συνεπάγεται ορισμένες αντανακλαστικές κινήσεις από τη ρωσική πλευρά», είπε.  «Εάν υπάρχουν αποσπάσματα του ΝΑΤΟ σε αυτά τα εδάφη, αυτά τα εδάφη θα γίνουν στόχος —ή πιθανός στόχος— για ένα χτύπημα», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Το ΝΑΤΟ είναι ένα πολύ εχθρικό μπλοκ για εμάς — είναι εχθρός και το ίδιο το ΝΑΤΟ παραδέχτηκε ότι η Ρωσία είναι εχθρός. Αυτό σημαίνει ότι η Φινλανδία και η Σουηδία ξαφνικά, αντί για ουδέτερες χώρες, γίνονται μέρος του εχθρού και αναλαμβάνουν όλους τους κινδύνους. Οπότε θα επωμίζονταν ορισμένους αμυντικούς κινδύνους φυσικά, κάποιο οικονομικό κόστος — αλλά είναι στο χέρι τους να αποφασίσουν… Ζούσαν κανονικά ως καλοί γείτονες μαζί μας για δεκάδες χρόνια. αν επιλέξουν ξαφνικά να γίνουν μέρος ενός πολύ εχθρικού μπλοκ, εξαρτάται από αυτούς.

Δεν νομίζω ότι θα είναι πραγματικά πλήγμα για την ασφάλεια της Ρωσίας το γεγονός ότι αυτά τα δύο κράτη γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ – ελπίζω ότι δεν θα το κάνουν, αλλά αν το κάνουν θα ήταν η χειρότερη λύση για αυτούς, αλλά όχι για τη Ρωσία. Η Ρωσία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις απειλές του ΝΑΤΟ, η Ρωσία έχει λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις για αυτό. Δεν αλλάζει πολύ την κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη, η οποία κυριαρχείται και επιδεινώνεται από την απειλή του ΝΑΤΟ για τη Ρωσία για πολλά χρόνια», υποστήριξε.

 

=

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.