Πολεμικό Ναυτικό Ουκρανίας: Σε εξέλιξη εργασίες για την εξαγωγών σιτηρών

©Pixabay

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες σε τρία ουκρανικά λιμάνια με στόχο την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών.

«Σε σχέση με την υπογραφή της συμφωνίας για την άρση αποκλεισμού (από τη Ρωσία) ουκρανικών λιμανιών για την εξαγωγή σιτηρών, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εκ νέου στα λιμάνια της Οδησσού, του Τσορνομόρσκ και του Πιβντένι», ανέφερε το Πολεμικό Ναυτικό.

«Η αναχώρηση και άφιξη πλοίων στα θαλάσσια λιμάνια θα πραγματοποιηθεί με τον σχηματισμό ενός καραβανιού που θα συνοδεύει το προπορευόμενο πλοίο».

Η Ρωσία και η Ουκρανία υπέγραψαν τη συμφωνία την Παρασκευή, που προβλέπει την επανάληψη των εξαγωγών σιτηρών και λιπασμάτων, που έχουν αποκλειστεί στα σιλό λόγω του πολέμου. Το κοινό κέντρο συντονισμού (JCC) στην Κωνσταντινούπολη θα επιβλέψει τις αναχωρήσεις από τρία ουκρανικά λιμάνια.

Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε πως όλες οι λεπτομέρειες έχουν επιλυθεί. «Τα πρώρα σιτηρά θα φορτωθούν αυτή την εβδομάδα και η εξαγωγή τους από την Ουκρανία θα λάβει χώρα», είπε ο αξιωματούχος.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.