Πέθανε στο αεροδρόμιο που ζούσε o Μεχράν Νασερί – Είχε εμπνεύσει τον Σπίλμπεργκ για το «Terminal»

©Abhilasha-Twitter

Ο Ιρανός Μεχράν Καριμί Νασερί, εμπνευστής του Στίβεν Σπίλμπεργκ για την ταινία «The Terminal», πέθανε στο γαλλικό αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ στο οποίο έζησε για 18 χρόνια.

Ο Νασερί, γνωστός και ως «Σερ Άλφρεντ», μετέτρεψε μια μικρή γωνιά του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκολ σε σπίτι του το 1988 και παρέμεινε εκεί μέχρι το 2006, εξαιτίας ενός νομικού «αδιεξόδου» και έπειτα από επιλογή.

Μετά από κάποια χρόνια η κυβέρνηση της Γαλλίας παραχώρησε στον Νασερί το δικαίωμα να ζει στη επικράτειά της, όμως ο Ιρανός επέστρεψε στο γνώριμό του πια περιβάλλον πριν από μερικές εβδομάδες, όπου κατέληξε από έμφραγμα.

Ο Νασερί γεννήθηκε το 1945 στην επαρχία Χουζιστάν του Ιράν και ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ευρώπη με στόχο να βρει τη Βρετανίδα μητέρα του. Έζησε μερικά χρόνια στο Βέλγιο, έχοντας προηγουμένως απελαθεί από αρκετές άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, η Ολλανδία και η Γερμανία, επειδή δεν είχε τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Στη συνέχεια ταξίδεψε στη Γαλλία, και εγκαταστάθηκε στο Τέρμιναλ 2F του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκολ, όπου περιστοιχισμένος με τα λιγοστά υπάρχοντά του εξιστορούσε τη ζωή του σε ένα σημειωματάριο. Οι σημειώσεις αυτές αποτέλεσαν τη βάση για την αυτοβιογραφία του που εκδόθηκε το 2004.

Η προσωπική ιστορία του κέντρισε το ενδιαφέρον του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος σκηνοθέτησε την ταινία «The Terminal» με πρωταγωνιστές τον Τομ Χανκς και την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς.

Παρότι του χορηγήθηκε προσφυγικό άσυλο το 1999 και του επετράπη να μείνει στη Γαλλία, ο Νασερί παρέμεινε στο αεροδρόμιο μέχρι το 2006, οπότε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω ασθενείας. Ο Νασερί έζησε για κάποια χρόνια σε ένα ξενοδοχείο, με τα χρήματα που είχε αποκομίσει από την παραγωγή της ταινίας.

Αξιωματούχος του αεροδρομίου δήλωσε πως ο Νασέρι επέστρεψε στο αεροδρόμιο πριν από μερικές εβδομάδες, όπου παρέμεινε μέχρι το θάνατό του. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του αεροδρομίου, είχε πάνω του χιλιάδες ευρώ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.