Πεσκόφ: «Να λογικευτούν οι χώρες που επιβάλουν μέτρα σε Ρώσους υπηκόους»

©Twitter

Η Μόσχα καταγγέλλει τα «εχθρικά» μέτρα που έχουν λάβει ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες εις βάρος Ρώσων υπηκόων.

Ο περιορισμός πρόσβασης των Ρώσων στο Κάστρο της Βενσέν (Château de Vincennes) στη Γαλλία, έφερε την αντίδραση του Κρεμλίνου. Η πρόσβαση στο Κάστρο της Βενσέν, κοντά στο Παρίσι, φιλοξενεί αρχεία του υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας και με εσωτερική εγκύκλιο περιορίσθηκε για τους Ρώσους.

Όταν ερωτήθηκε για την λήψη αυτού του μέτρου, όπως και για τις εκκλήσεις στην Φινλανδία για την διακοπή της έκδοσης τουριστικών αδειών εισόδου για ρώσους τουρίστες, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κάλεσε τις χώρες «να λογικευτούν».

Ο Πεσκόφ δήλωσε: «Αυτές οι δηλώσεις προέρχονται από χώρες που έχουμε χαρακτηρίσει ”μη φιλικές”. Πολλές από τις χώρες αυτές οδηγούνται από την εχθρότητά τους μέχρι την παράνοια. Πιστεύω ότι με τον καιρό, η λογική θα υπερισχύσει και πάλι και όσοι κάνουν αυτές τις δηλώσεις θα ξαναέρθουν στα συγκαλά τους».

Το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας ανακοίνωσε χθες ότι έχει περιορίσει την πρόσβαση στο Κάστρο της Βενσέν μετά την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, τονίζοντας ωστόσο ότι «μπορούν να διατυπωθούν αιτήματα σχετιζόμενα με δημοσιογραφικές δραστηριότητες».

Υπενθυμίζεται πως τον προηγούμενο Ιούλιο απαγορεύθηκε η είσοδος σε δύο Ρωσίδες στο μνημείο το οποίο στεγάζει ένα από τα κέντρα της Ιστορικής Υπηρεσίας Αμυνας. Στη Φινλανδία, η αντιπολίτευση κάλεσε τον προηγούμενο μήνα την διακοπή έκδοσης τουριστικής βίζας για τους ρώσους επισκέπτες, έπειτα από την αύξηση των αφίξεων, που προκαλεί δυσαρέσκεια στην χώρα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.