Περιφερειάρχης Ντνιπροπετρόφσκ: 11 νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς

©EPA/SERGEY DOLZHENKO

Βομβαρδισμοί της Ρωσίας στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας στοίχισαν τη ζωή σε 11 ανθρώπους, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο.

Ο ίδιος νωρίτερα έκανε λόγο για 21 θύματα.

11 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή της Νικόπολης και άλλοι 10 στην πόλη Μάργανετς, ανέφερε αρχικά ο αξιωματούχος μέσω της πλατφόρμας Telegram. Ωστόσο, με νεότερη ανάρτησή του διευκρίνισε ότι οι νεκροί είναι 11 συνολικά.

Νωρίτερα, ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε στο διάγγελμά του ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία δεν θα τελειώσει προτού η χερσόνησος της Κριμαίας περάσει σε ουκρανικά χέρια.

«Η Κριμαία είναι ουκρανική και δεν θα την εγκαταλείψουμε ποτέ», είπε. «Η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας δεν μπορεί να είναι ασφαλής όσο η Κριμαία είναι κατεχόμενη. Δεν θα υπάρξει σταθερή και διαρκής ειρήνη σε πολλές χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο όσο η Ρωσία είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τη χερσόνησό μας ως στρατιωτική βάση της».

«Αυτός ο ρωσικός πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας και ολόκληρης της ελεύθερης Ευρώπης άρχισε με την Κριμαία και πρέπει να τελειώσει με την Κριμαία — με την απελευθέρωσή της», πρόσθεσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.