Πελόζι: «Δε μπορούν να εμποδίσουν τους ξένους ηγέτες να ταξιδέψουν στην Ταϊβάν»

©Facebook-House Speaker Nancy Pelosi

Σήμερα έπειτα από την επίσκεψή της στην Ταϊβάν η Νάνσι Πελόζι παραχώρησε δηλώσεις.

Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, τόνισε πως η Κίνα δεν μπορεί να εμποδίσει ξένους ηγέτες να επισκέπτονται την Ταϊβάν.

Συγκεκριμένα η Πελόζι είπε: «Δυστυχώς, η Ταϊβάν εμποδίστηκε να συμμετάσχει σε παγκόσμιες συνόδους, με πιο πρόσφατη εκείνη του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, εξαιτίας των αντιρρήσεων του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Παρότι μπορούν να εμποδίσουν την Ταϊβάν να στείλει τους ηγέτες της σε παγκόσμια φόρουμ, δεν μπορούν να εμποδίσουν τους ξένους ηγέτες – ή οποιονδήποτε άλλον θέλει – να ταξιδέψουν στην Ταϊβάν για να τιμήσουν την ακμάζουσα Δημοκρατία της, να επισημάνουν τις επιτυχίες της και να επιβεβαιώσουν τη δέσμευσή μας για συνεχή συνεργασία».

Υπενθυμίζεται πως η Αμερικανίδα αξιωματούχος σήμερα απογειώθηκε από την Ταϊπέι στις 6:00 μμ (12:00 ώρα Ελλάδας) και πριν επιβιβαστεί στο αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος, χαιρέτισε τους αξιωματούχους. Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ θα συνεχίσει την περιοδεία της σε Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Νωρίτερα ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι δήλωσς πως «αυτοί που προσβάλλουν την Κίνα θα πρέπει να τιμωρηθούν με αναπόφευκτο τρόπο».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.