Πεκίνο: Τεστ και απομόνωση εξαιτίας ενός μπαρ

©mariohagen – Pixabay

Το Πεκίνο προσπαθεί να περιορίσει την έξαρση της πανδημίας που συνδέεται με ένα μπαρ γνωστό για τα πλήθη πελατών που συγκεντρώνει.

Εκατομμύρια πολίτες είναι αντιμέτωποι με υποχρεωτικά τεστ και χιλιάδες με lockdown. Η έξαρση των κρουσμάτων συνδέεται με το Heaven Supermarket Bar, που είχε μόλις ξανανοίξει μετά το τέλος του σκληρού lockdown.

Η επανεμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού δημιουργεί νέες ανησυχίες στην Κίνα για νέα σκληρά μέτρα.

«Τώρα πρέπει να κάνουμε τεστ κάθε μέρα. Είναι λίγο φασαρία, αλλά είναι απαραίτητο», δήλωσε ο 21χρονος Τσάο, που εργάζεται σε παντοπωλείο στην περιοχή Τσαογιάνγκ. «Η κατάσταση με τον ιό έχει επηρεάσει λίγο τη δουλειά μας, υπάρχει μείωση περίπου 20-30%». Στην Τσαογιάνγκ ξεκίνησε διαδικασία μαζικών διαγνωστικών τεστ για τους περίπου 3,5 εκατ. κατοίκους. Οι ουρές σε σημεία όπου γίνονται τεστ ξεπερνούσαν σήμερα τα 100 μέτρα, σύμφωνα το Reuters.

Το Heaven Supermarket Bar συνδέεται με σχεδόν 200 κρούσματα κορονοϊού. Οθ αρχές χαρακτήρισαν την έξαρση «σφοδρή» και «εκρηκτική». Η εστία προκλήθηκε από εφησυχασμό, ανέφερε η εφημερίδα Beijing Evening News.

«Σε μια περίοδο κατά την οποία….αποκαθίσταται η ομαλότητα στην πόλη, η αποτυχία του Heaven Supermarket Bar σημαίνει ότι οι δυσκολίες και οι προσπάθειες αμέτρητων ανθρώπων ήταν μάταιες», ανέφερε η εφημερίδα. Εάν η έξαρση λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, «οι επιπτώσεις μπορεί να είναι σοβαρές και τέτοιες που κανείς δεν θα ήθελε να δει», προσθέτει.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.