Partygate: Δύο ακόμη βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος απέσυραν την υποστήριξή τους προς τον Τζόνσον

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Δύο ακόμη βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος απέσυραν σήμερα την υποστήριξή τους προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον μετά την δημοσίευση του πορίσματος της έρευνας για το σκάνδαλο Partygate.

Η έκθεση περιγράφει μία κουλτούρα ξεφαντώματος στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά την διάρκεια των lockdown. Για το λόγο αυτό, οι Τζον Μπάρον και Ντέιβιντ Σίμοντς δήλωσαν ότι δεν υποστηρίζουν πλέον τον πρωθυπουργό.

Κοινοβουλευτική επιτροπή ερευνά αν ο βρετανός πρωθυπουργός παραπλάνησε την Βουλή των Κοινοτήτων. «Δεδομένης της κλίμακας παραβίασης των κανόνων στον αριθμό 10 (της Ντάουνινγκ Στριτ), δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε. Κατά συνέπεια, οι επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του στο κοινοβούλιο ότι δεν υπήρξε παραβίαση κανόνων απλώς δεν είναι αξιόπιστες», εξηγεί στην ανακοίνωση του ο Τζον Μπάρον.

«Εχοντας ανέκαθεν δηλώσει ότι θα εξετάσω όλα τα διαθέσιμα στοιχεία πριν αποφασίσω, φοβάμαι ότι ο πρωθυπουργός δεν απολαμβάνει πλέον στην υποστήριξή μου – δεν μπορώ πλέον να του δώσω το ελαφρυντικό της αμφιβολίας», προσθέτει.

«Κατά συνέπεια, είναι η ώρα να αποχωρήσει ώστε μια νέα ηγεσία να μπορέσει να προωθήσει το σημαντικό έργο της κυβέρνησης», αναφέρει στην επιστολή του ο Σίμοντς.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.