Ουρές χιλιομέτρων για το «ύστατο χαίρε» στη βασίλισσα Ελισάβετ

©The Royal Family – Twitter

Χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν δίπλα από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς η σορός της εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο Ουέστμινστερ.

Η σορός της εκλιπούσας μεταφέρθηκε στο Λονδίνο από τη Σκωτία. Το φέρετρο έχει τοποθετηθεί πάνω σε ένα βάθρο και οι πολίτες σκύβουν το κεφάλι σε ένδειξη σεβασμού.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 750.000 άνθρωποι αναμένεται να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι την κηδεία της, τη Δευτέρα. Ουρές σχηματίζονται από ανθρώπους που περιμένουν για το «ύστατο χαίρε», φθάνοντας τα 16 χιλιόμετρα.

Ο 20χρονος Τόμας Χιουζ, ο οποίος περίμενε 14 ώρες στην ουρά μαζί με τον αδερφό του, δήλωσε ότι φθάνοντας ένιωσε συγκλονισμένος: «Το κάνεις ως ένδειξη σεβασμού προς αυτήν τη γυναίκα… και θεωρώ πως έχοντας περάσει από αυτήν τη διαδικασία, όταν πλέον φθάνει η στιγμή που περίμενες, τα συναισθήματα σε κατακλύζουν».

Τα μέτρα ασφαλείας τη Δευτέρα, ημέρα της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ, θα είναι δρακόντεια. Βασιλείς και αρχηγοί κρατών θα βρεθούν στο Λονδίνο για το «ύστατο χαίρε».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.