Ουκρανία: Ζητεί από τις ΗΠΑ πυραύλους με μεγαλύτερο βεληνεκές για τα HIMARS

©EPA/SERGEY DOLZHENKO

Η Ουκρανία ζητεί από τις ΗΠΑ πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς για τα συστήματα HIMARS, σύμφωνα με τον Φεντίρ Βενισλάβσκι, μέλος της επιτροπής αμυντικών υποθέσεων του ουκρανικού κοινοβουλίου.

Ο ουκρανικός στρατός διαθέτει πυραύλους με βεληνεκές 70 χιλιομέτρων, όμως αυτός των ΗΠΑ έχει πυραύλους ικανούς να πλήξουν στόχους σε απόσταση 300 ως 500 χιλιομέτρων.

Τέτοιοι πύραυλοι θα επέτρεπαν στον ουκρανικό στρατό να βάλει στο στόχαστρο τη γέφυρα στο στενό Κερτς, που συνδέει την ηπειρωτική Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας, που είναι στρατηγικής σημασίας για τα στρατεύματα της Ρωσίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε «τρομοκρατία» την πρόθεση του Κιέβου να πλήξει τη γέφυρα. Δημιουργούνται ανησυχίες στην Ουάσινγκτον για το ενδεχόμενο οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν οπλικά συστήματα για να πλήξουν στόχους στη Ρωσία.

Η πόλη Λουγκάνσκ υπέστη χθες επανειλημμένα πλήγματα από τα συστήματα HIMARS, ανέφερε μέσω Telegram ο εκπρόσωπος των φιλορώσων αυτονομιστών, Αντρέι Μαρότσκο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.