Ουκρανία: Το Κίεβο βομβαρδίζει ρωσικές θέσεις στη Χερσώνα

©Spc. Nathaniel Free, 128th MPAD

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε θέσεις των Ρώσων στη Χερσώνα.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τη φιλορωσική κυβέρνηση της περιοχής, πως η Μόσχα θα οργανώσει δημοψήφισμα για την προσάρτησή της.

« πολεμική μας αεροπορία έπληξε ρωσικές θέσεις, σημεία όπου έχει συγκεντρωθεί εξοπλισμός και προσωπικό και αποθήκες γύρω από πέντε πόλεις της επαρχίας της Χερσώνας», ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας.

Η Χερσώνα καταλήφθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από τους Ρώσους από τις πρώτες μέρες του πολέμου. Πριν τον πόλεμο μετρούσε ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Ρώσος αξιοματούχος δήλωσε ότι στα ουκρανικά εδάφη που κατακτήθηκαν θα μπορούσαν να διεξαχθούν δημοψηφίσματα από τον Ιούλιο, με σκοπό την προσάρτηση.

«Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις (…), αλλά πιστεύω ότι τα απελευθερωμένα εδάφη θα κάνουν δημοψήφισμα λίγο-πολύ την ίδια στιγμή, κάτι που είναι λογικό», δήλωσε ο Λεονίντ Σλούτσκι, πρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

«Βασίζομαι στο γεγονός ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει τον Ιούλιο». Πρόκεται για τις αυτοαποκαλούμενες λαϊκές δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, την ανεξαρτησία των οποίων έχει αναγνωρίσει η Μόσχα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.