Ουκρανία: Τα ρωσικά χτυπήματα προκαλούν διακοπές της ηλεκτροδότησης

EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το Σάββατο (22/10) ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να προκληθεί ολική διακοπή στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι οι ρωσικές επιθέσεις κατάφεραν πλήγματα σε «πολύ ευρεία» κλίμακα. Δεσμεύθηκε ότι ο στρατός του θα βελτιώσει τις επιδόσεις του σε ό,τι αφορά την κατάρριψη πυραύλων.

Καταρρίφθηκαν 20 πύραυλοι και πάνω από 10 drones ιρανικής κατασκευής Shahed, πρόσθεσε.

Ελλοχεύει ο κίνδυνος ενός παγωμένου χειμώνα, καθώς η Ρωσία συνεχίζει να επιτίθεται στο ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας.

Στη Χερσώνα, αρχές κατοχής έδωσαν οδηγίες στους κατοίκους να την εγκαταλείψουν. «Λόγω της τεταμένης κατάστασης στο μέτωπο, του αυξημένου κινδύνου μαζικού βομβαρδισμού της πόλης και της απειλής τρομοκρατικών επιθέσεων, όλοι οι άμαχοι πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα την πόλη και να περάσουν στην όχθη του Δνείπερου», ανέφερε το μήνυμα που ανήρτησαν οι αρχές κατοχής στο Telegram.

Από τις 10 Οκτωβρίου, η Ρωσία έχει εξαπολύσει καταστροφικά χτυπήματα στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας, πλήττοντας τουλάχιστον το ήμισυ των μονάδων θερμικής ενέργειας και έως το 40% του συνολικού συστήματος.

Αξιωματούχοι σε διάφορες περιοχές ανέφεραν χθες χτυπήματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και διακοπές ρεύματος. Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα, δήλωσε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, Κίριλο Τιμοσένκο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.