Ουκρανία: Συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στα ανατολικά

©Unsplash – Twitter

Ο ρωσικός στρατός συνέχισε τον βομβαρδισμό της Ουκρανίας και προετοιμάζεται «για νέες ενέργειες», σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

«Όλη η γραμμή του μετώπου βομβαρδίζεται αδιάκοπα», δήλωσε ο κυβερνήτης του Ντονέτσκ, Πάβλο Κιριλένκο. «Δεν σταματούν να βομβαρδίζουν το Ντονέτσκ (…) Βομβαρδίζεται το Μπάχμουτ, μέρα νύκτα βομβαρδίζεται το Σλοβιάνσκ, το Κραματόρσκ …», έγραψε στο Telegram.


Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ρωσικός στρατός «έχει ξεκινήσει να ανασυντάσσεται ή μάλλον να αναδιαμορφώνει τις ομάδες του και προετοιμάζεται για νέες ενέργειες στο Σλοβιάνσκ, το Κραματόρσκ και το Μπάχμουτ».

Στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία το οποίο σιγά σιγά τίθεται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, «τα σφοδρά πλήγματα του ρωσικού πυροβολικού δεν σταματούν ούτε για μία ημέρα, Σλοβιάνσκ, Μπάχμουτ, Αβντίκα…», κατήγγειλε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Σε μία ημέρα η Ρωσία έπληξε το Μικολάιφ (νότια), το Χαρκίβ (νοτιοανατολικά), το Κρίβι Ριγκ (γενέτειρα του Ζελένσκι στα ανατολικά), χωριά στην περιοχή της Ζαπορίζια (…) Έπληξε (…) σκοπίμως, επί τούτου απλά σπίτια, πολιτικούς στόχους, ανθρώπους. Υπάρχουν θύματα, νεκροί, τραυματίες», τόνισε.

Σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο στρατός βομβάρδισε τις επαρχίες Ντονέτσκ και Χαρκίβ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.