Ουκρανία: Συνεχίζονται οι μάχες για το Σεβεροντονέτσκ

©Duszkolandia – Pixabay

Οι μάχες για την πόλη Σεβεροντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας συνεχίζονται, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Με τη χρήση πυροβολικού, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχειρήσεις επίθεσης στην περιοχή της πόλης Σεβεροντονέτσκ», ανέφερε το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε ανάρτησή του στο Facebook. «Οι μάχες συνεχίζονται, πρόσθεσε.

ΗΠΑ και Ουκρανία συζητούν για τον κίνδυνο κλιμάκωσης του πολέμου

H Ουάσινγκτον έχει ξεκινήσει συζητήσεις με το Κίεβο για τον κίνδυνο κλιμάκωσης, εάν τα ουκρανικά χτυπήματα φτάσουν βαθιά μέσα στη Ρωσία, σύμφωνα με το Reuters.

Οι συζητήσεις, δεν θέτουν σαφείς γεωγραφικούς περιορισμούς στη χρήση όπλων που παρέχονται στην Ουκρανία. Στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία για τον πιθανό κίνδυνο κλιμάκωσης, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. «Έχουμε ανησυχίες για την κλιμάκωση, αλλά δεν θέλουμε να βάλουμε γεωγραφικούς περιορισμούς ή να δεσμεύσουμε τους Ουκρανούς» δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

Οι ΗΠΑ φαίνονται πρόθυμες να δώσουν στην Ουκρανία όπλα, με το Κίεβο να αντιστέκεται απέναντι στις δυνάμεις της Ρωσίας. Μάλιστα, η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να προμηθεύσει το Κίεβο με πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς M142 (HIMARS), προειδοποιώντας, πάντως, για ενδεχόμενους κινδύνους.

Οι επόμενοι μήνες θα μπορούσαν να θέσουν τον πόλεμο σε μια «πιο απρόβλεπτη και δυνητικά κλιμακούμενη τροχιά», δήλωσε η διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Αβρίλ Χέινς. «Μέχρι στιγμής, υπάρχει συνεννόηση» μεταξύ Ουκρανίας και ΗΠΑ σχολίασε αξιωματούχος.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.