Ουκρανία: Συμπληρώνονται τέσσερις μήνες πολέμου

©Unsplash

Ο ρωσικός στρατός έφθασε στα όρια της πόλης Λισιτσάνσκ, καθώς συμπληρώνονται τέσσερις μήνες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

«Οι στρατιώτες μας σταμάτησαν την επίθεση προς την κατεύθυνση νοτίων προαστίων της Λισιτσάνσκ, κατάφεραν απώλειες στον εχθρό και τον ανάγκασαν να υποχωρήσει», σύμφωνα με τους ουκρανούς στρατηγούς. Ρωσική επίθεση κοντά στην Μπορίβσκε, επίσης απωθήθηκε, σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Ο πόλεμος συμπληρώνει τέσσερις μήνες και η Μόσχα προελαύνε στην περιοχή αυτή. Το ουκρανικό γενικό επιτελείο τόνισε ότι περικυκλώθηκαν τα χωριά Ζολότε και Χίρσκε.. «Ο εχθρός κατέλαβε τις κοινότητες Λοσκουτίβκα και Ράι-Ολεξάντριβκα», ανέφερε μέσω Facebook.

Σφοδρές μάχες συνεχίζονται νότια του Σεβεροντονέτσκ, του οποίο τον έλεγχο έχουν κυρίως οι Ρώσοι. Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, η επιτυχία των ρωσικών δυνάμεων στο πεδίο της μάχης τις τελευταίες μέρες αποδίδεται «στην πρόσφατη ενίσχυση των μονάδων τους» και στη «συγκέντρωση πυρός».

Παρά την πίεση των ρωσικών στρατευμάτων, η Ουκρανία συνεχίζει να αντιστέκεται και οι προσπάθειες των Ρώσων να καταλάβουν το δυτικό τμήμα του Ντονέτσκ «παραμένουν αποτελματωμένες».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.