Ουκρανία: Στο στόχαστρο των Ρώσων η Λισιτσάνσκ

©Unsplash

Τα ρωσικά στρατεύματα επικεντρώνουν τις επιθέσεις τους στη Λισιτσάνσκ, λίγες ώρες μετά την επισημοποίηση της κατάληψης της πόλης Σεβεροντονέτσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις θέλουν να αποκόψουν την πρόσβαση στη Λισιτσάνσκ από τον νότο, σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο. Έπληξαν υποδομές, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η Λισιτσάνσκ είναι η τελευταία πόλη που ελέγχουν οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιφέρεια Λουγκάνσκ.

Υπενθυμίζεται πως τουλάχιστον 5 άνθρωποι τραυματίστηκαν κι ένας έχασε τη ζωή του το πρωί της Κυριακής από τη ρωσική επίθεση με πυραύλους κοντά στο κέντρο του Κιέβου, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Ουκρανίας, Ιχόρ Κλιμένκο. Ο Αντόν Γκερασένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, ανέφερε ότι πύραυλος έπληξε νηπιαγωγείο στην συνοικία Σεβτσένκο.

Ο ουκρανός βουλευτής Ολεξίι Χοντσαρένκο ανέφερε ότι συνολικά 14 πύραυλοι έπληξαν την πρωτεύουσα. Ο διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στη Λουγκάνσκ ανέφερε πως στα καταφύγια του εργοστασίου Αζοτ βρίσκονταν 568 άμαχοι προτού οι άνδρες του αποχωρήσουν.

Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα συνολικός απολογισμός θυμάτων του πολέμου. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, είναι επιβεβαιωμένο πως 4.500 άμαχοι είχαν σκοτωθεί ως την 15η Ιουνίου. Οι αριθμοί αυτοί «πιθανόν είναι πολύ πιο υψηλοί», τονίζει.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.