Ουκρανία: Όλες οι γέφυρες προς το Σεβεροντονέτσκ έχουν καταστραφεί

©Сергій Гайдай – Facebook

Ολες οι γέφυρες προς την πολιορκούμενη πόλη Σεβεροντονέτσκ στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας έχουν καταστραφεί, κάτι που καθιστά αδύνατη την απομάκρυνση των αμάχων που παραμένουν εκεί, υποστήριξε σήμερα τοπικός κυβερνήτης, προσθέτοντας ότι «κάποια πρόσβαση» στην πόλη παραμένει.

Ο κυβερνήτης Σέρχι Γκαϊντάι ανέφερε στην εφαρμογή Telegram ότι η Ρωσία δεν έχει τον πλήρη έλεγχο της πόλης και ότι «ένα μέρος» της παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο.

Νωρίτερα σήμερα, το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε ότι ρωσικά στρατεύματα εξεδίωξαν τον ουκρανικό στρατό από το κέντρο του Σεβεροντονέτσκ.

«Με τη συνδρομή του πυροβολικού, ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση στο Σεβεροντονέτσκ, σημειώνοντας μερική επιτυχία και εκδιώκοντας τις μονάδες μας από το κέντρο της πόλης. Οι εχθροπραξίες συνεχίζονται», ανέφερε ο ουκρανικός στρατός σε ανάρτηση στο Facebook.

Ο Σερχίι Γκαϊντάι, περιφερειάρχης του Λουχάνσκ, επιβεβαίωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εκδιώχθηκαν από το κέντρο του Σεβεροντονέτσκ. «Οι οδομαχίες συνεχίζονται… οι Ρώσοι συνεχίζουν να καταστρέφουν την πόλη», έγραψε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί επικενρώθηκαν στο εργοστάσιο χημικών Αζότ, πρόσθεσε.

Διεθνής Αμνηστία: Κατηγορεί τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου
Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί με έκθεσή της τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Στην έκθεση τονίζει ότι εκατοντάδες άμαχοι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις στο Χάρκοβο. Η ΜΚΟ λέει πως διαθέτει αποδείξεις πως σε επτά επιθέσεις οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πυρομαχικά διασποράς 9N210 και 9N235, που είναι απαγορευμένα.

Η έκθεση «Ο καθένας μπορεί να πεθάνει ανά πάσα στιγμή» καταγράφει ότι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν άμαχους στο Χάρκοβο. Κάτοικοι «σκοτώθηκαν μέσα στα σπίτια τους, στον δρόμο, σε παιδικές χαρές, σε κοιμητήρια, ενώ περίμεναν στην ουρά για να παραλάβουν ανθρωπιστική βοήθεια ή να αγοράσουν τρόφιμα και φάρμακα», τονίζει η Ντονατέλα Ροβέρα, ερευνήτρια.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.