Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη Σιβέρσκ

©Unsplash

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν σήμερα στην περιφέρεια της πόλης Σιβέρσκ, στο Ντονέτσκ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Την είδηση μετέφερε ο Βιτάλι Κισελιόφ, αναπληρωτής «υπουργό Εσωτερικών» του Λουχάνσκ. Ο ίδιος είπε ότι η πόλη θα καταληφθεί εντός των δύο επόμενων ημερών.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με έναν ηγέτη των αυτονομιστών, η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε σήμερα τις δύο αποσχισθείσες «λαϊκές δημοκρατίες» της ανατολικής Ουκρανίας ως ανεξάρτητα κράτη. Μετά την Ρωσία και την Συρία, η Βόρεια Κορέα έγινε μόλις η 3η χώρα που αναγνωρίζει το Λουχαντσκ και το Ντόνετσκ ως ανεξάρτητα κράτη.

Ο ηγέτης του Ντονέτεσκ Ντένις Πουσίλιν -σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Telegram- σημείωσε πως ελπίζει να έχει μια «καρποφόρα συνεργασία» και καλή εμπορική σχέση με τη Βόρεια Κορέα.

Ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας Σιν Χονγκ-τσόι παρέδωσε ένα «πιστοποιητικό αναγνώρισης» στην «πρέσβειρα» του Ντονέτσκ, την Όλγα Μακέγιεβα, γεγονός που αποτυπώνεται σε μια φωτογραφία που ανήρτησε η πρεσβεία του Ντόνετσκ από μια τελετή.

Το ρωσικό πρακτορείο TASS υποστηρίζει πως η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη Μόσχα επιβεβαίωσε ότι αναγνώρισε την ανεξαρτησία και των δύο περιοχών. Αξίζει να σημειωθεί πως η Βόρεια Κορέα είχε υποστηρίξει την Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.