Ουκρανία: Οι ΗΠΑ θέλουν να είναι σίγουρες για τη σωστή χρήση των HIMARS

©Spc. Nathaniel Free, 128th MPAD

Οι ΗΠΑ θέλουν να σιγουρευτούν πως οι ουκρανοί στρατιωτικοί θα είναι σε θέση να χειρίζονται σωστά τα HIMARS.

Αυτό δήλωσε ο ο επικεφαλής του αμερικανικού γενικού επιτελείου, ο στρατηγός Μαρκ Μίλι. Πρέπει να «πιστοποιηθούν αυτά τα αγόρια, να είναι σίγουρο ότι ξέρουν πώς να χρησιμοποιήσουν αυτά τα συστήματα σωστά», ανέφερε ο στρατηγός. Πρέπει να εκπαιδευτούν οι χειριστές τους, οι συντηρητές τους και οι αξιωματικοί, σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως, οι ΗΠΑ θα στείλουν στην Ουκρανία εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών, σύμφωνα με κείμενο του Μπάιντεν στους New York Times.

Πιο συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ αναμένεται να ενισχύσουν την Ουκρανία με εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών, αλλά και πυρομαχικά που θα επιτρέψουν στον στρατό να πλήττει «με περισσότερη ακρίβεια στόχους-κλειδιά στα πεδία των μαχών».  Έχουν βεληνεκές περίπου 80 χιλιομέτρων. 

 Η Βρετανία στέλνει εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών M270

Η Βρετανία στέλνει εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών M270 στην Ουκρανία.

Οι εκτοξευτήρες αυτοί έχουν βεληνεκές 80 χιλιομέτρων. Η Βρετανία τους στέλνει για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει τη ρωσική επίθεση,σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στο Λονδίνο.

Τα συστήματα M270 MLRS θα επιτρέψουν «να αυξηθούν σημαντικά οι δυνατότητες των ουκρανικών δυνάμεων», τόνισε το υπουργείο. Η απόφαση ελήφθη με τη γνώση των ΗΠΑ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.