Ουκρανία: Ο στρατός δηλώνει ότι απέκρουσε ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Σεβεροντονέτσκ

©Unsplash

Ο στρατός της Ουκρανίας ανέφερε πως απέκρουσε ρωσικές επιθέσεις σε χωριά στο Σεβεροντονέτσκ.

Την ανακοίνωση έκαναν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου. «Οι μονάδες μας απέκρουσαν την επίθεση στην περιοχή της Τοσκίβκα», ανέφερε ο ουκρανικός στρατός στο Facebook. «Ο στρατός υποχώρησε και ανασυντάσσεται», πρόσθεσε.

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στο χωριό Ορίχοβε, αλλά ο ουκρανικός στρατός «απέκρουσε με επιτυχία¬ μια επίθεση, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν αμφιβάλλουν για τη νίκη τους επί των Ρώσων.

Ο Ζελένσκι μετέβη στην πόλη Μικολάγεφ, επισκεπτόμενος τις ουκρανικές δυνάμεις. «Δεν θα δώσουμε τον Νότο σε κανέναν, θα τα πάρουμε όλα πίσω και η θάλασσα θα είναι ουκρανική, θα είναι ασφαλής», σημείωσε ο Ζελένσκι σε βίντεο στο Telegram.

«Οι απώλειες είναι σημαντικές. Πολλά σπίτια καταστράφηκαν, η εφοδιαστική αλυσίδα των πολιτών διαταράχθηκε, υπάρχουν πολλά κοινωνικά προβλήματα», δήλωσε επίσης ο Ζελένσκι. «Ζήτησα να υπάρξει στήριξη για τους ανθρώπους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα εν γένει.

Οπωσδήποτε θα τα ξαναχτίσουμε όλα όσα καταστράφηκαν. Η Ρωσία δεν έχει τόσους πυραύλους για να μπορεί να λυγίσει την επιθυμία για ζωή του λαού μας», υπογράμμισε.

«Η ζωή σας είναι σημαντική. Όσο είστε εσείς ζωντανοί, υπάρχει ένα ισχυρό ουκρανικό τείχος που προστατεύει τη χώρα μας», είπε στους στρατιώτες.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.