Ουκρανία: Η Βρετανία στέλνει εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών M270

©Military_Material – Pixabay

Η Βρετανία στέλνει εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών M270 στην Ουκρανία.

Οι εκτοξευτήρες αυτοί έχουν βεληνεκές 80 χιλιομέτρων. Η Βρετανία τους στέλνει για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει τη ρωσική επίθεση,σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στο Λονδίνο.

Τα συστήματα M270 MLRS θα επιτρέψουν «να αυξηθούν σημαντικά οι δυνατότητες των ουκρανικών δυνάμεων», τόνισε το υπουργείο. Η απόφαση ελήφθη με τη γνώση των ΗΠΑ, που στέλνουν συστήματα HIMARS.

Οι Ουκρανοί έκαναν εδώ και καιρό έκκληση για εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών που θα τους επιτρέπουν να πλήττουν τους Ρώσους.Ο Τζο Μπάιντεν απέκλεισε την παράδοση στην Ουκρανία εκτοξευτήρων ρουκετών με μεγαλύτερη εμβέλεια.

«Αν η διεθνής κοινότητα συνεχίσει την υποστήριξή της η Ουκρανία μπορεί να νικήσει» στον πόλεμο, έκρινε ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας.

«Η τακτική της Ρωσίας αλλάζει και η υποστήριξή μας πρέπει να αλλάξει επίσης», πρόσθεσε, τονίζοντας πως τα όπλα θα επιτρέψουν στους Ουκρανούς να «προστατεύονται καλύτερα από τη βάρβαρη καταφυγή σε πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας που οι δυνάμεις του Πούτιν χρησιμοποιούν χωρίς διάκριση για να ισοπεδώνουν πόλεις».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.