Ουκρανία: Η Ρωσία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του Σεβεροντονέτσκ

©EPA/ATEF SAFADI

Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης Σεβεροντονέτσκ, έπειτα από σφοδρές.

Η κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ έχει μεγάλη σημασία για τη Ρωσία, μιας κι έχει σκοπό να κυριεύσει ολόκληρο το Ντονμπάς.

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν κερδίσει αρκετά εδάφη, όπως τόνισε το ουκρανικό γενικό επιτελείο. Ο ρωσικός στρατός εντείνει τις προσπάθειές του για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της πόλης Σεβεροντονέσκ. Αρκετοί άμαχοι έχουν καταφύγει κάτω από το εργοστάσιο χημικών Αζότ, σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν από τους συνεχείς βομβαρδισμούς.

Ειναι πιθανό να υπάρχουν ακόμη επικίνδυνες χημικές ουσίες στο εργοστάσιπ, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ, Σέρχι Γκαϊντάι, στο πρακτορείο Reuters. «Yπάρχουν πολίτες εκεί, σε αντιαεροπορικά καταφύγια, υπάρχουν αρκετοί, όμως δεν θα γίνει ένα δεύτερο Αζοφστάλ επειδή εκείνο είχε μια τεράστια υπόγεια πόλης κάτι που δεν συμβαίνει στο Αζότ», σημείωσε ο ίδιος.

Το Σεβεροντονέτσκ ελέγχεται κατά 70% από τις ρωσικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, υπάρχει μια γκρίζα ζώνη που αντιστοιχεί σε ποσοστό 10-15% και τα υπόλοιπα εδάφη ελέγχονται από τους Ουκρανούς.

Ο Γκαϊντάι είπε ότι μια από τις γέφυρες που συνδέουν το Σεβεροντονέτσκ με το Λισιτσάνσκ έχει καταστραφεί, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν πλέον υπό τον έλεγχό τους το νοσοκομείο.

Από την πλευρά του, ο ουκρανικός στρατός υποστήριξε πως ανακατέλαβε κάπου είκοσι χωριά στην περιφέρεια στη Χερσώνας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.