Ουκρανία: Ένας νεκρός και έξι τραυματίες από το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στο κέντρο της πόλης Κραματόρσκ

@pixabay

Σύμφωνα με αξιωματούχο της περιοχής, τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και έξι τραυματίσθηκαν κατά την διάρκεια της ρωσικής αεροπορικής επιδρομής στην καρδιά της πόλης Κραματόρσκ.

«Ένας ρωσικός πύραυλος έπληξε το κέντρο του Κραματόρσκ. Γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και έξι τραυματίσθηκαν, αλλά οι αριθμοί αυτοί μπορεί να αλλάξουν. Ήταν μια σκόπιμη επίθεση σε αμάχους… Αυτό θα συνεχισθεί μέχρι να τους διώξουμε», δήλωσε ο Κυβερνήτης της περιοχής Ντονέτσκ, Πάβλο Κιριλένκο.

Ακόμη, ανέφερε πως ο πύραυλος κατέστρεψε έξι κτίρια συμπεριλαμβανομένου ενός ξενοδοχείου και ένα συγκρότημα διαμερισμάτων που βρίσκονται σ’ ένα μεγάλο βιομηχανικό κόμβο.

Επίθεση δέχθηκε και η πόλη Σλοβιάνσκ, η ποία βρίσκεται επίσης στην περιοχή του Ντονέτσκ με τον δήμαρχο, Βαντίμ Λιάκχ να κάνει λόγο για τραυματίες.

Τέλος, από ρωσικά πυρά στην περιοχή του Χάρκιβ που γειτονεύει με τις περιοχές του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, 3 πολίτες επίσης τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με τη διοίκηση της περιοχής του Χάρκιβ.

Από την πλευρά της, η Μόσχα αρνείται πως επιχειρεί χτυπήματα σε περιοχές που βρίσκονται άμαχοι, αλλά δεν σχολίασε συγκεκριμένα την κατάσταση στο Κραματόρσκ και στο Σλοβιάνσκ.

Η Ρωσία από τη στιγμή που κατέκτησε την περιοχή του Λουγκάνσκ, έχει ξεκαθαρίσει πως η πρόθεσή της είναι να καταλάβει και τμήματα της περιοχής του Ντονέτσκ, τα οποία όμως προς το παρόν βρίσκονται στον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.