Ουκρανία: Ένας νεκρός από ρωσικό βομβαρδισμό στο Κραματόρσκ

@Mike Eckel – Twitter

Σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη του Ντόνετσκ, Πάβλο Κιριλένκο, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του σήμερα από ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στο κέντρο της ανατολικής ουκρανικής πόλης Κραματόρσκ.

Ο ίδιος δήλωσε πως η επίθεση προκάλεσε ισχυρές εκρήξεις και φωτιά σε ένα κτίριο κατοικιών. Διασώστες έχουν σπεύσει στο σημείο. “Οι Ρώσοι χτύπησαν το κεντρικό τμήμα της πόλης… Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε για τουλάχιστον έναν νεκρό άμαχο”, ανέφερε μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram.

Η Μόσχα δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν την επίθεση στο Κραματόρσκ, αλλά αρνείται πως στοχοποιεί αμάχους και ότι πλήττει στρατιωτικούς στόχους. Από την άλλη πλευρά η Ουκρανία υποστηρίζει πως οι ρωσικές δυνάμεις ενέτειναν τα πλήγματα από μεγάλη απόσταση σε στόχους πολύ μακριά από το μέτωπο, σκοτώνοντας μεγάλο αριθμό αμάχων.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αναμένουν πως το Κραματόρσκ, μια πόλη τουλάχιστον 150.000 κατοίκων πριν από τη ρωσική εισβολή, θα γίνει ένα από τα κύρια σημεία όπου θα επικεντρωθεί η επίθεση της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.