Ουκρανία: Ελλιμενίστηκε δεύτερο πλοίο για τη μεταφορά σιτηρών

©Pixabay

Το δεύτερο εμπορικό πλοίο που έφτασε σε ουκρανικό λιμάνι μετά την έναρξη του πολέμου, έδεσε στο λιμάνι του Τσορνομόρσκ και είναι έτοιμο να φορτώσει σιτηρά, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών της Ουκρανίας.

«Το OSPREY S είναι έτοιμο να εξαγάγει 30.000 τόνους καλαμποκιού», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υποδομών Ολεκσάντρ Κομπράκοφ.

Οι εξαγωγές σιτηρών, ελαιούχων σπόρων και φυτικών ελαίων από την Ουκρανία αυξήθηκαν κατά 22,7% τον Ιούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού υπουργείου Γεωργίας.

Οι εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας είχαν σταματήσει λόγω του αποκλεισμού πλοίων στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι τιμές τροφίμων παγκοσμίως και να προκληθούν φόβοι για επισιτιστική κρίση.

Τον περασμένο μήνα, επιτεύχθηκε συμφωνία για την άρση του αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών και την επανέναρξη της θαλάσσιας μεταφοράς σιτηρών.

Οι εξαγωγές του Ιουλίου περιελάμβαναν 412.000 τόνους σίτου, 183.000 τόνους κριθαριού, 1,1 εκατ. τόνους αραβασίτου, 362.000 τόνους ελαιούχων σπόρων καθώς και άλλα εμπορεύματα, σύμφωνα με το υπουργείο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.