Ουκρανία: Χτυπήθηκε κτίριο κοντά στο σπίτι υπαλλήλου της ελληνικής Πρεσβείας

©EPA

Κατά την διάρκεια πυραυλικής επίθεσης εναντίον του Κιέβου, χτυπήθηκε κτίριο πλησίον της κατοικίας υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας.

Το σύνολο των υπαλλήλων της πρεσβείας είναι καλά στην υγεία τους, αναφέρουν διπλωματικές ίδιες πηγές.

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι τραυματίστηκαν κι ένας έχασε τη ζωή του το πρωί της Κυριακής από τη ρωσική επίθεση με πυραύλους κοντά στο κέντρο του Κιέβου, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Ουκρανίας, Ιχόρ Κλιμένκο.

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, δήλωνε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο. Γίνεται «για τον εκφοβισμό των Ουκρανών (…) καθώς πλησιάζει η σύνοδος κορυφής του NATO», είπε για τις επιθέσεις.

«Μετά τον βομβαρδισμό του εχθρού, πυρκαγιά ξέσπασε σε εννιαώροφο κτίριο», ανέφερε η κρατική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. «Πύραυλος καταρρίφθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα στην περιοχή του Κιέβου, τα θραύσματά του έπεσαν σε χωριό», σημείωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου Ολέκσι Κουλέμπα.

«Οι στρατιωτικοί μας κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τις επιθέσεις κατά της πόλης μας. Αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να εγγυηθούμε 100% την ασφάλεια στο Κίεβο ούτε αλλού στην Ουκρανία όσο η επίθεση αυτή συνεχίζεται», υπογράμμισε ο Κλίτσκο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.