Ουκρανία: Μπαράζ επιθέσεων με νεκρούς στο Κίεβο και άλλες πόλεις

©CrisP – Twitter

Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας και πολλές άλλες πόλεις επλήγησαν σήμερα (10/10) το πρωί από βομβαρδισμούς, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία.

Δημοσιογράφοι του AFP δήλωσαν ότι άκουσαν τουλάχιστον πέντε εκρήξεις και ότι στήλες καπνού υψώνονται στον αέρα στο Κίεβο. «Η Ουκρανία δέχεται επίθεση με πυραύλους, έχουμε πληροφορίες όσον αφορά πλήγματα σε πολλές πόλεις της χώρας μας», αναφέρει στο Telegram ο αξιωματούχος της προεδρίας, Κίριλο Τιμοσένκο.

Εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κίεβο και τις πόλεις Λβιβ, Τερνόπιλ και Ντνίπρο, αφού η Μόσχα κατηγόρησε την Ουκρανία ότι ενορχήστρωσε την έκρηξη στη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την χερσόνησο της Κριμαίας.

«Εκρήξεις στην περιοχή Σεβτσενσκίφσκι -στο κέντρο της πρωτεύουσας», σημείωσε επίσης ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο. Τουλάχιστον 8 νεκροί και 24 τραυματίες σε συνοικία του Κιέβου, μετά τον βομβαρδισμό σήμερα το πρωί της ουκρανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την προεδρία της και το υπουργείο Εσωτερικών.

Το Anadolu σημείωσε επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι περισσότερες εκρήξεις αναφέρθηκαν στις πόλεις Ζιτόμιρ, Κμελνίτσκι, Ντνίπρο, Λβιβ, Τερνόπιλ και την πρωτεύουσα Κίεβο.

Οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες στην κόκκινη γραμμή του μετρό του Κιέβου σταμάτησαν να λειτουργούν και ότι όλοι οι υπόγειοι σιδηροδρομικοί σταθμοί λειτουργούν τώρα ως καταφύγια, πρόσθεσε το Anadolu.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.