Ουκρανία: Αποσύρθηκαν από το Φιδονήσι οι ρωσικές δυνάμεις

©Daniel Stuben – Unsplash

Την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από το Φιδονήσι ανακοίνωσαν τόσο η Μόσχα, όσο και το Κίεβο.

Το νησί, που βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα είχε καταληφθεί από το ρωσικό στρατό. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζονται από τους Ουκρανούς.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από το Φιδονήσι, με τη Μόσχα να θέλει να δείξει ότι δεν στέκεται εμπόδιο στην προσπάθεια του ΟΗΕ για δημιουργία διαδρόμου για τα ουκρανικά σιτηρά.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του γραφείου του Ζελένσκι, Άντριι Γιέρμακ, ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από το Φιδονήσι, καθώς οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις «έκαναν εξαιρετική δουλειά».

TASS: Εντολή υποχώρησης από το Λισιτσάνσκ έλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις

Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που βρίσκονται στο Λισιτσάνσκ έλαβαν εντολή να αποσυρθούν, ανέφερε αξιωματικός των ρωσόφιλων αυτονομιστικών δυνάμεων του Λουχάνσκ.

«Μια ομάδα ουκρανικών στρατευμάτων που βρισκόταν στο Λισιτσάνσκ και στα περίχωρά του έλαβε εντολή να αποσύρει τα στρατεύματά της. Προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες, τους διατάχθηκε να υποχωρήσουν σε μικρές ομάδες με μεγάλο διάστημα και απόσταση ανάμεσά τους», έγραψε ο Αντρέι Μαρότσκο, στο Telegram.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.