Ουκρανία: 5 Ουκρανοί αιχμάλωτοι απελευθερώθηκαν μετά από ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Χερσώνα

@pixabay

Πέντε Ουκρανοί που κρατούνταν αιχμάλωτοι από τον ρωσικό στρατό στην περιοχή της ρωσοκρατούμενης Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, απελευθερώθηκαν σε μια «ειδική επιχείρηση» της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, σύμφωνα με το Κίεβο.

«Κατά τη διάρκεια μιας ειδικής επιχείρησης (…) στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της περιοχής της Χερσώνας, πέντε Ουκρανοί πολίτες που κρατούνταν αιχμάλωτοι από τους Ρώσους κατακτητές απελευθερώθηκαν. Ένας από τους απελευθερωθέντες έφερε σοβαρά τραύματα μάχης. Τώρα βρίσκονται υπό την προστασία των ουκρανικών αρχών και λαμβάνουν την κατάλληλη θεραπεία» δήλωσε η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (GUR) με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι πέντε πρώην κρατούμενοι είναι ένας στρατιώτης, ένας πρώην αστυνομικός και τρεις άμαχοι.

Οι ουκρανικές δυνάμεις καταβάλουν προσπάθεια για την απελευθέρωση της Χερσώνας τις τελευταίες εβδομάδες, η οποία έχει καταληφθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον ρωσικό στρατό.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε πως έπληξε ρωσικές στρατιωτικές μονάδες και μια αποθήκη πυρομαχικών στην πόλη Νοβά Καχόβκα, περίπου 60 χλμ χιλιόμετρα ανατολικά της Χερσώνας, υποστηρίζοντας ότι σκότωσε 52 Ρώσους στρατιώτες εκεί.

Από την άλλη πλευρά, η ρωσική ανακοίνωση υποστηρίζει πως επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 60 τραυματίστηκαν.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.